petak, 16. ožujka 2012.

Dejan Lekić (fudbaler Crvena Zvezda Srbija) - biografija

Dejan Lekić - fudbaler (CRVENA ZVEZDA)
Puno ime: Dejan Lekić
Datum rođenja: 7. jun 1985.
Mesto rođenja: Kraljevo, Srbija
Visina: 193 cm
Pozicija: Napadač
Juniorski klubovi: Sloga Kraljevo
KLUBOVI:
2005-2007, Metalac
2007-2009, Zemun
2009- , Crvena zvezda
REPREZENTACIJA:
2009- , Srbija
-----------------------------------------------------------------
Dejan Lekić (rođen 7. juna 1985. u Kraljevu) je srpski fudbaler koji trenutno nastupa za Crvenu zvezdu.
-----------------------------------------------------------------

Karijera
Fudbal je počeo da trenira u rodnom Kraljevu, u redovima Sloge, da bi kasnije prešao u Metalac iz Gornjeg Milanovca. Pažnju na sebe je skrenuo dok je nastupao za Zemun, u kojem je proveo dve godine. Posle odličnih igara u Srpskoj ligi, gde je bio najbolji strelac sa 26 golova, prešao je u Crvenu zvezdu.
Prvu zvničnu utakmicu u dresu Crvene zvezde je odigrao protiv Rudara iz Velenja u drugom kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U revanš meču trećeg kola kvalifikacija protiv Dinamo Tbilisija, prešao je put od tragičara do heroja. Prvo je postigao autogol, a zatim i het trik kojim je Zvezdi doneo pobedu od 5-2 i prolazak u narednu rundu.

Reprezentacija

Dejan Lekić je dobio šansu da zaigra za reprezentaciju Srbije pošto ga je selektor Radomir Antić pozvao za prijateljske utakmice koje je reprezentacija igrala 14. i 18. novembra 2009. protiv Severne Irske i Južne Koreje. Antić ga je naknadno pozvao, nakon što je Dejan Stanković otkazao učešće zbog povrede.
Debitovao je 14. novembra 2009. u Belfastu protiv Severne Irske, kada je u igru ušao u 76. minutu umesto Danka Lazovića.

Nema komentara:

Objavi komentar

Incrase your Site/BLog traffic