četvrtak, 31. siječnja 2013.

Igor Štimac

Igor Štimac
Igor Štimac rođen je 6. rujna 1976. godine u Metkoviću. Već je kao mali bio svjestan da će nogomet biti dio njegova života, a poput većine djece iz tog dijela Hrvatske težio je da jednog dana bude dio Hajduka, tada jednog od najjačih klubova bivše Jugoslavije.

Naime u svojoj je bogatoj karijeri igrao za Hajduk, Dinamo Vinkovce, Cadiz, Derby County F.C. i West Ham United. Pored bogate karijere u raznim ngometnim klubovima, 1987. godine nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Čileu za mlade do dvadeset godina. Tada je reprezentacija Jugoslavije osvojila zlatnu medalju.

Nakon što je Republika Hrvatska doživjela osamostaljenje, Igor Štimac poput ostalih naših igrača počinje igrati za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju je odigrao 53 utakmice i postigao čak dva pogotka. Pored Svjetskog prvenstva 1998. nastupio je i na Europskom prvenstvu 1996. godine.

Nakon bogate karijere nogometaša, Igor je odlučio ostati u svijetu nogometa, tako se uključio u rad HNK Hajduk u kojem je neko vrijeme radio kao trener i sportski direktor. Kao predstavnik Hajduka 2007. bio je izabran za predsjednika udruge provligaša na dvije godine.

Od tog je trenutka odlučio kako bi trebalo počet mijenjat neke stvari u našem nogometu. Naime smatrao je kako Marković više nebi trebao biti na čelu saveza. Tada su krenuli sukobi s Zdravkom Mamićem i ostalim njegovim istomišljenicima.

Danas Igora možemo vidjeti na mjestu komentatora brojnih utakmica naših nogometaša.

Nema komentara:

Objavi komentar

Incrase your Site/BLog traffic